ImoFinantare - Credit Prima Casa

Proiectul Euro Invest - Imofinantare – creat special la solicitarea pietei, pentru a veni in intampinarea nevoilor financiare ale clientilor bazat pe seriozitate si profesionalism dovedit in cei peste zece ani in domeniul imobiliar

În baza unor contracte de parteneriat încheiate cu banci de prestigiu şi instituţii financiare non-bancare, Imofinantare facilitează obţinerea unei game largi de produse bancare destinate persoanelor fizice şi juridice, începând cu credite de nevoi personale, credite cu garanţie, credite imobiliare sau de construcţie, credite de refinanţare şi credite acordate prin programul Prima Casă.

Serviciile Imofinatare sunt oferite gratuit clientilor, activitatea fiind remunerata exclusiv de banci, conform contractelor de parteneriat existente.
Consultanţii Imofinatare, profesionisti in domeniul financiar, identifica, selecteaza si recomanda cele mai potrivite solutii de creditare, de asemenea ofera asistenta permanenta pe toata perioada dintre solicitarea si obtinerea unui credit.

Ce este creditul Prima Casa?

Creditul “Prima Casa” este un credit ipotecar iti ofera posibilitatea de a cumpara prin programul Prima Casa program garantat in proportie de 50% de Statul Roman prin Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si 50% de catre banca finantatoare, fie o locuinta finalizata, fie una in curs de finalizare, aflata in diverse faze de constructie, destinata achizitionarii dupa finalizare.

Caracteristici credit "Prima Casa"

Perioada: 120 luni – 360 luni
Varsta maxima: 70 ani la sfarsitul perioadei de creditare
Suma: pana la 57.000 eur sau 66.500 eur (echivalent in ron)
Dobanda este indexabila si variaza in functie de indicele de referinta ROBOR la 3 luni
Avans: minimum 5%; finantare din partea bancii de maximum 95%


Intrebari frecvente

Persoane Fizice care fie nu detin in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita, fie detin in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Programul Prima Casa, in suprafata utila mai mica de 50 mp. Pentru creditare se accepta persoanele cu venituri diverse (contracte individuale de munca, pensii, chirii, profesii liberale, drepturi de autor, indemnizatii de conducere sau de cenzori, dividende etc.) atata timp cat pot face dovada acestor venituri.
- avans minimum 5% din valoarea imobilului;
- 0% comision de acordare;
- moneda credit: ron;
- perioada de creditare este de maxim 30 de ani;
- timpul de aprobare la nivel de banca este de 10 zile de la data depunerii dosarului pentru finantare;
- suma maxima acordata este de 57.000 eur echivalentul in ron pentru imobilele vechi sau 66.500 eur echivalentul in ron pentru imobilele noi (autorizatie de constructie emisa dupa 22.02.2010);
- dobanda este variabila formata din marja fixa stabilita de banca si indicele de referinta robor 3 luni;
Costurile standard (indiferent de banca finantatoare) in cazul creditului Prima Casa sunt urmatoarele:
- comisionul anual de gestiune destinat FNGCIMM* de 0.49%, aplicabil la soldul creditului proportional cu procentul de garantare;
- depozitul colateral de 3 rate de dobanda;
*Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii;